Grafik og billedbehandling

Nu om stunder kan man godt nok mange dejlige små finesser med programmerne.
Jeg kan efterhånden en del narrestreger med de forskellige programmer og funktioner.

Brugervejledning
×

Indenfor modelbygning kan alle nu præsentere nyheder i en støberamme. IPMS Danmark bliver de første, der kan gøre det i en ægte støberamme.
Forskellige støberammer er skannet ind på flatbed skanner og stykket sammen i Photoshop.
Tekst er sat i CorellDraw, eksporteret som TIF og importeret i Photoshop, hvor teksten blev forsynet med en bevel-effekt for at give struktur.

Her er en lille snas af arbejdet med støberammer og fritlægning.
En komplet WIP (Work In Progress) kan du finde som PDF under dette varekort.

Programflade: Photoshop / CorellDraw

hent en PDF fil

×

Lamper er flotte i sig selv - Men den skal også præsenteres på nettet.
Så billedet fik 2 fritlægningskurver. En til det omrids, du vil se, når den er monteret i loftet. En til "resten af produktet". Så kunne jeg fritlægge enten det, du ser. Eller ved at lave en "addtion" på kurve 2, hele produktet. Nu går der også nogle ledninger ud, som forsvinder ud i det blå. Enden af dem fik et viskelædder som paintbrush. Så fader de stille og roligt ud i baggrunden.
Et lag med hele produktet blev lagt på baggrunden med 40% transperans. Oven på den ligger så kun det, du vil kunne se i 100% transperans. Nu får du præsenteret hele produktet, men du oplever kun den del, som kunden ser i dagligt brug.

Programflade: Photoshop

×

Det er dejligt at få billeder fra leverandøren, men det kunne også være skægt, hvis det var gode billeder.
Flex produkter er postkasserøde, men det er de godt nok ikke på billedet. Der er lagt en kurve rundt om alle de røde områder på originalfotoet, og så er der leget med "selective color", indtil de blev så røde, at de kunne bruges i brochuren.

Programflade: Photoshop

×

Hvad ser vi lige her?
Jo - Machbeth ligger bagerst med Catwoman hen over sig.
Men så ligger Machbeth igen over Catwoman - men denne gang kun med en fritlagt sværdklinge!
Så får vi hele Machbeth figuren med, uden at Catwoman billedet stjæler hjørnet.

Programflade: Photoshop

×

Mange medicinske illustrationer er en udfordring at arbejde med.
Originalfoto er ofte grønne eller meget magenta. Så man kan fedte med farvekorrektioner længe, før man får et ordentligt resultat.
Som det kan ses her, hvor før-billedet til resurfacing plakaten ikke var noget at råbe hurra for. Og så kan det nogen gange være svært at fremhæve

Programflade: Photoshop

×

Man har også lov til at være heldig. Ved skæbnens gunst havde fotografen taget før og efter billedet i samme vinkel.
Lagt oven på hinanden og skåret midt over fik vi det mest overbevisende før/efter billede i laserbranchen, og behøvede kun en illustration.

Programflade: Photoshop

×

"Vi har de mest kompakte lasere" - men hvordan viser vi det?
Jeg tog 2 billeder af laseren, et med låget af. Lagt oven på hinanden og udtonet med en "gradient" så kan man nu se den kompakte indmad, uden at hele designet afsløres til verden.

Programflade: Photoshop

×

En komplet produktpalette. - hmm, det kunne være fristende at lave den som en kunstners palette. Så da Fakta havde tilbud på malerudstyr, så købte jeg en palette og et par pensler (der ud over at skulle bruges til lidt maler-hobby) kunne bruges som model.
Jeg ville gerne have maler-klatter med struktur, og havnede til sidst med at lave 6 forskellige gips-klatter. De havde den nødvendige struktur, og med en et farvelag ovenpå i Photoshop og en lag-indstilling til "multiply", så kunne jeg frit vælge farve, og samtidig få en 3-dimentionel struktur på farveklatten. En 5-pixel drop-shadow får malerklatten til at "slippe" underlaget.
Billederne er taget med et Kodak DC265 digitalt kamera på hjemme på mit skrivebord.

Programflade: Photoshop

×

GX53'eren er noget lækrere at se på, når den har en lyskilde i. Men - de er ret dyre og sælges i blisterpakninger, så bare at tage en på lageret, det var jeg lidt for nærig til.
Så havde en kunde en dag en defekt med. Så et hurtigt billede af lyskilden og lidt Photoshop magi - og vupti, så kunne vi få lyskilden i vores billede alligevel.

Programflade: Photoshop

×

Ryg illustrationen fra de tidligere kataloger blev i anledning af 40 års jubilæet omdannet til grafik.
Og brugt i forbindelse med en forside i grafik og med forgyldte forkortelser på alle de radiofonier, der i de 40 år havde været kunde hos NTP Elektronik.

Programflade: Photoshop / InDesign

×

Nogle gamle kabalekort bliver ...
... til repræsentanter for udvalgte agenturer.

Lidt "produktionsnoter" til denne forvandling (for der blev der nu alligevel leget en del med Photoshop):
Kortene er skannet på en Canoscan og stammer fra et kabale-kortsæt i 4,5 x 6,5 cm, og valgt, fordi de har nogle rigtig flotte billedkort. (for AGEN LYS har ikke noget reklamebudget, så man skal lave "stor kunst for meget små (læs:ingen) penge".
For at få nok opløsning, er de skannet i skala 1:1 men i 1200 DPI. Alle kort er skannet i én skanning for at få samme farve. Med lidt fidleri med diverse kurver, så blev de næsten hvide. Enkelte skramme blev udbedret i Photoshop.
De 1200 DPI gjorde, at jeg kunne sætte kortet til de ønskede 300DPI ved at ændre størrelsen i Photoshop uden at "resample". Så tabte jeg ikke kvalitet og havde alligevel en skanning i ca A4 at arbejde med.
Der blev lagt en fritskrabningskurve rundt om hvert kort. På billedkortene blev der lagt en kurve om indersiden af den sort kant. Skanningen blev behandlet med "rigtig mange" "despeckle filter" for at opbløde rasterne i trykket på kortene.
Et stort hvidt område fra Es'et blev brugt som "pattern" og lagt ud i et lag for sig selv. De 3 kurver fra billedkortene blev brugt til at få de 3 midterfelter fri og med en "opacity" på 75% blev selve billedet douchet ud, samtidig med at kanten stod skarpt. Midten af 10'ren blev markeret med en afmærkning med 40 pix. Feather og fyldt med "pattern" og sat til 75% opacity. Afmærkningen lappede ud over kortets værdi på kanten. Den blev afmærket ved at udvælge spar og 10 med tryllestaven og slette markeringen i opacity lageret. Derefter blev hvert kort gemt som separat fil og der blev påført produkter og firma-logo på hvert kort.
Billeder blev monteret i overfladen med en "pillow emboss".
Logo'erne er "stjålet" fra PDF'er og hjemmesider. Alle konturer er afmærket med en kurve. Så kan man ændre størrelsen og bagefter fylde den igen og samtidig beholde en skarp kant. Alle færdige kort blev gemt som en PSD fil med lag. Samtidig blev en samlet fil kopieret over i annoncefilen og de 5 kort blev justeret ind til samme størrelse.
Derefter blev de roteret på plads og forsynet med en lille drop-shadow, så de fik lidt afstand til hinanden.

Programflade: Photoshop

×

Inspireret af Asah Medicos før/efter billede så legede jeg lidt med min drengs billeder op til hans konfirmation.
Det viser sig, at vores fundamentale ansigtstræk, de ændre sig sådan set ikke.
Over 15 år, kan man stadig se det samme ansigt - så det blev til illustrationen til hans konfirmation.
Konceptet holder, det virker også, når vi bliver 60.

Programflade: Photoshop

tilbageknap